منوی دسترسی
چگونه مادران کودکان دوزبانه می توانند آرامش داشته باشند؟

آرامش مادران کودکان دوزبانه

آرامش مادران کودکان دوزبانه

آرامش برای والدین کودک دوزبانه از مهمترین گزینه ها برای تربیت کودک است و می تواند تاثیر بسیار خوب و مثبتی بر کودک دوزبانه شما داشته باشد. به دلیل اهمیت داشتن آرامش مخصوصا برای مادران کودک دوزبانه در این مقاله راه های آرام سازی را معرفی نموده ایم.

آرامش مادران کودکان دوزبانه

آرامش برای والدین کودک دوزبانه از مهمترین گزینه ها برای تربیت کودک است و می تواند تاثیر بسیار خوب و مثبتی بر کودک دوزبانه شما داشته باشد. به دلیل اهمیت داشتن آرامش مخصوصا برای مادران کودک دوزبانه در این مقاله راه های آرام سازی را معرفی نموده ایم.

آرام سازی ذهن نیز، مانند آرام سازی ماهیچه‌ها، استرس و فشار روانی را کاهش می‌دهد. در واقع، این دو روش در کنار هم جسم و ذهن را از هر گونه گرفتگی و تنشی مصون می‌دارند. منظور از آرام سازی ذهن، دور کردن تمامی اندیشه‌های استرس‌آور از ذهن است. این کار مانند رفتن از مکانی شلوغ و پر ازدحام، مانند مدرسه، به مکانی آرام و ساکت، مانند ساحل آرام دریا، که فقط صدای موج آب به گوش می‌رسد، است.

پژوهش‌های گوناگون نشان می‌دهند که انجام تمرین‌های آرام‌سازی ذهن برای مادران کودکان دوزبانه موجب کاهش ضربان شدید قلب، فشار خون، سردردهای میگرنی، اضطراب، افسردگی و رفتارهای پرخاشگرانه می‌شود.
افزون بر این، انجام منظم این تمرین‌ها نه تنها مقاومت دستگاه ایمنی بدن را بالا می‌برد و مانع از ابتلای انسان به بسیاری از بیماری‌های تنفسی و گوارشی می‌شود، بلکه توانایی یادگیری، حافظه، اعتماد به نفس و احساس رضایت از خویشتن را نیز افزایش می‌دهد.

شما به عنوان مادر یک کودک دوزبانه برای اینکه به این هدف برسید، لازم است روش آرام سازی ذهن، یعنی تخلیه‌ی ذهن از تمامی اندیشه‌های پریشان و آشفته را یاد بگیرید. هر چه بیشتر این تمرین‌ها را انجام دهید، در زمان کمتری می‌توانید ذهنتان را آرام کنید. توجه داشته باشید؛

  • هنگام آرام سازی ذهن به ندرت احتمال دارد که احساس نگرانی، ترس، یا نفرت کنید، چون وقتی ذهنتان در حال آرام سازی خود است، به سختی می‌تواند بر هیجان‌ها و اندیشه‌های منفی تمرکز کند.
  • هنگام انجام این تمرین لزومی ندارد به هر موضوعی که به ذهنتان می‌رسد به گونه‌ای یک جا، بیندیشید. شما می‌توانید به نگرانی‌های ذهنتان، یک به یک، بیندیشید و آن‌ها را یک به یک کنار بگذارید.
  • اندیشه‌ها و هیجان‌ها گذرا و موقت هستند. آن‌ها مدتی بر ذهن و اندیشه‌ی شما به عنوان مادر یک کودک دوزبانه مسلط می‌شوند و پس از مدتی تأثیرشان را بر شما از دست می‌دهند.
  • حتی اگر شما دچار شدیدترین هیجان‌های ناخواسته هم شوید، باز هم با استفاده از روش تقویت تمرکز و آرام سازی ذهن می‌توانید بر جسم و ذهنتان کنترل داشته باشید.

روش های آرام سازی مادران

اگر شما به عنوان مادر یک کودک دوزبانه بتوانید کلید اصلی آرام سازی ذهن را یاد بگیرید، می‌توانید در هر مکان و هر زمان آن را انجام دهید. ساده‌ترین این روش‌ها عبارت‌اند از:

- روش تخلیه ذهن:

مکانی ساکت و آرام، که بتوانید برای مدت 10-15 دقیقه، در آن جا با آرامش به تمرین بپردازید، انتخاب نمایید.
روی زمین یا مبلی راحت بنشینید و چشم‌هایتان را ببندید.
نفسی عمیق بکشید و سعی کنید اندیشه‌های مزاحم و ناراحت کننده را هم زمان با بازدمتان از ذهن خود بیرون بفرستید.
بکوشید هنگام انجام تنفس عمیق، تک تک ماهیچه‌های بدنتان را شُل و آرام سازید. این کار را به ترتیب از سر تا پایتان انجام دهید.
واژه یا جمله‌ای که به شما آرامش می‌دهد را آهسته با خود تکرار کنید، یا می‌توانید با خود بشمارید.
هرگاه اندیشه‌ای نگران کننده به ذهنتان هجوم می‌آورد، لحظه‌ای به آن بیندیشید و آن گاه، آن را با گفتن واژه‌ای مانند «برو» یا «دور شو» از ذهنتان دور سازید.
پس از 10-15 دقیقه چشم‌هایتان را باز کنید و چند دقیقه آرام بنشینید.
این تمرین را دو بار در روز انجام دهید.

- روش پیاده‌روی:

روش دیگر آرام سازی ذهن برای مادران کودکان دوزبانه، پیاده‌روی است.

- روش آرام سازی سریع ذهن:

با استفاده از این روش می‌توانید در مدت 30 ثانیه ذهنتان را آرام کنید. به این ترتیب:

شیء یا وسیله‌ای که هر روز چندین بار آن را می‌بینید، مانند ساعت، یا حتی ناخن انگشتتان را انتخاب کنید.
هنگامی که قصد آغاز تمرین آرام سازی ذهن را دارید، به این شیء نگاه کنید.
چند نفس آهسته و عمیق بکشید و هر بار هم زمان با بیرون دادن نفستان، واژه «آرامش» را تکرار کنید.
بکوشید در این حالت تمامی ماهیچه‌های بدنتان نیز شُل و رها باشند.
این تمرین را هر بار که شیء انتخابیتان را می‌بینید، انجام دهید. به این ترتیب که، دو یا سه نفس عمیق بکشید. آن گاه هوا را از راه دهانتان بیرون دهید. با هر عمل بازدم به آرامش بیندیشید و واژه «آرامش» را تکرار کنید.
روزی 15 تا 20 مرتبه این تمرین را انجام دهید تا کم کم عادت کنید تنش و گرفتگی را، در هر موقعیتی که قرار دارید، از ذهن و جسم خود دور سازید.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا